Valentina Reković: Bojkot izbora je bio ispravna odluka

Politika 25. nov. 202011:59
Podeli:
Valentina Reković Foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Bojkot izbora bio je ispravna odluka jer smo dobili Skupštinu bez opozicije i Vladu koja, budući da nastala iz takve Skupštine, nema legitimitet, ocenila je Valentina Reković, nekadašnja članica Pokreta 1 od 5 miliona.

U autorskom tekstu za list Danas ona je navela da je činjenica da su predsednički, lokalni i vanredni parlamentarni izbori već najavljeni i da to pokazuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ne može da govori da je ovo demokratija bez važne institucije u parlamentu, opozicije“.

„Vlast je govorila… kako opozicija ima pravo na bojkot jer ima nizak rejting… a najavljuju se razgovori o izbornim uslovima. Zašto bi se hitno razgovaralo o izbornim uslovima sa onima koji imaju dobar rejting“, navela je.

„Jedini rezultat izbora jeste pojavljivanje opozicije na nacionalnim frekvencijama, dva ili tri puta… i šiterenje istine o aferama vlasti. Dva ili tri puta na nacionalnim frekvencijama nisu dovoljna, a to je jedan od razloga zbog kojih se išlo u bojkot“, ocenila je Reković.

„Na kraju, predstoji nam borba za izborne uslove, pojedinačna ili zajendička, razgovorom ili ulicom. Svako ko nije spreman na zajedničk borbu dužan je da se bori kao pojedinac“, navela je Reković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar