Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Kragujevcu i opštini Knić, gde govori o planovima za ovaj kraj.

Obraćanje predsednika Vučića možete pratiti uživo na ovom linku.

Nakon obilaska fabrike Siemens Mobility Doo Cerovac u Kragujevcu, Vučić je rekao:

„Danas sam posebno ponosan, jer kad sam bio pre dve ili tri godine ovde skoro ništa od ovoga nisam mogao da vidim. Uverio sam se koliko znanja, pameti imamo, koliko možemo da dobijemo od naših nemačkih prijatelja, ne samo u tehnologiji, već i u odgovornosti i ozbiljnosti“, rekao je Vučić.

Citirao je Teslu:

„Nije mi žao što su mi ukrali ideje, nego što nisu imali svoje“, ističući da mu je žao što sami nismo mogli da napravimo ovakve fabrike, ali uz pomoć prijatelja ipak smo uradili mnogo“.

Rekao je i da je urađeno mnogo.

„Napravili smo ovde tramvaje za Evropu, a ovo je tek početak. Kragujevac će postati železničko čvorište i siguran sam da ćemo na ulicama naših gradova moći da vidimo tramvaje i vozne kompozicije koje će izlaziti iz ove fabrike“, kaže Vučić.

Istakao je da je saradnja Srbije i Nemačke odlična i da Nemci dolaze u Srbiju da u nju ostanu.

Izgradićemo 1,4 km najmodernije pruge za testiranje kako bi se zadovoljile potrebe Simensa. To će koštati više od 20 miliona evra. Imaćemo razvojno-istraživački centar. Za nas je ovo od ogromnog značaja, postigli smo cilj, ali je ovo tek početak“, rekao je Vučić.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, programom posete predviđen je obilazak fabrike Siemens Mobility Doo Cerovac u Kragujevcu, zatim sastanak sa predstavnicima Šumadijskog okruga, obilazak OŠ „Vuk Karadžić“ u Kniću i poseta destileriji „Aleksić Prvi“ Guberevac.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare