Marinika Tepić. Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je da ta partija pokreće inicijativu za pokretanje državnog alimentacionog fonda, te da je potrebno posvetiti pažnju najranjivijim društvenim grupama u šta spadaju samohrani roditelji.

„Za razliku od prethodnih konferencija gde smo govorili o nepočinstvima ovog režima, ovog puta SSP pokreće inicijativu koja je usmerena na male i obične ljude, koji se svakodnevno suočavaju sa borbom za sopstvenu egzistenicju“, istakla je ona, a potom navela šta su predlozi Stranke slobode i pravde.

“Danas na Međunarodni dan roditeljstva, pokrećemo incijativu za izradu alimentacionog fonda. Taj državni fond mora da obezbedi sigurnonost za izuzetno veliki, a najranjiviji broj dece i roditelja. Zbog toga smo pokrenuli izradu našeg zakona o alimentacionom fondu. To bi trebalo da bude državni fond koji će garantovati sigurnost deci i samohranim roditeljima. Taj fond bi isplaćivao alimentaciju roditelju već od pokretanja brakorazovdne parnice ili od pokretanja postupka za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice”, navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde, dodajući da je sramota države što se ne vodi brigu o 300 hiljada samohranih roditelja.

„Na sramotu onih koji sebe nazivaju državom, dok decu lečimo SMS-om, jer partija i bratija pune svoje džepove, druga najveća sramota je nebriga o deci uz 300 hiljada samohranih roditelja“, poručila je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare