Dok opozicija u zgradi Gradske izborne komisije u Nišu proverava biračke spiskove, ispred im na desetine građana pruža podršku.

Iako je kratko bilo obustavljeno, opozicija je nastavila da proverava materijal.

“GIK nam je omogućio uvid u još jedan džak sa izbornim materijalom. Nastavljamo da proveravamo sve. Večeras će biti sednica Gradske izborne komisije. Ostajemo tu dokle god bude trebalo”, rekla je okupljenima Dragana Milutinović iz „Biramo Niš“.

Međutim, donošenje novog materijala je bilo obustavljeno, jer je radno vreme GIK-a završeno.

„Obustavili su nam uvid u materijal, jer je radno vreme komisije do 20 časova. Ne donose nam više materijal. Zvali smo tužilaštvo da podnesmo usmenu krivičnu prijavu protiv sekretara komisije Marine Janković“, potvrdila je za Nova.rs Ana Eraković iz kolacije „Biramo Niš“.

Poručila je da ne idu iz zgrade GIK-a.

Na početku okupljanja građana, Dragana Milutinović iz „Biramo Niš“ poručila je da su na svakom mestu koje su danas pregledali, našli najgore moguće nepravilnosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Slobodno možemo da kažemo da nas ometaju u zakonskom pravu. Ovde je čak i narodni poslanik , ovde su kandidati i članovi GIK-a koji štite izbornu volju građana i nema pravo da nam  nešto onemogući“, rekla je ona.

Dok se ona obraćala, građani su uzvikivali „Ua, lopovi“.

Šta kažu građani?

„Ovde sam kao podrška advokatima koji unutra rade svoj posao“, rekla je za Nova.rs jedna Nišlijka,

Jedan od okupljenih građana rekao da će im slične stvari uvek prolaziti, ako im „prođe ovaj lopovluk“.

„Narod je u nedelju izabrao pravu priču, koja nije kao njihova“, rekao je Nišlija dodajući da je ova zemlja pokazala da nije pravna država i da treba izaći na ulice.

Svi građani sa kojima je naš reporter razgovarao, rekli su da će ispred GIK-a ostati koliko je potrebno.

„Plan je da se ostane ovde dok svi ne odu, pošto se dešavaju čudne stvari kad svi odu“, rekla je našem reporteru građanka ispred GIK-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare