Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu da je gradonačelnik Miloš Vučević prošlog meseca nagradio načelnika policije koji je tražio da se sudu ne prijavljuje da su Aleksandar i Andrej Vučić upali u prisluškivane razgovore lidera Srpske desnice Miše Vacića.

Konferenciju za medije možete uživo pratiti na ovom linku.

„Ja sam protekle nedelje pokazala beleške iz službenog zapisnika povodom navodne afere prisluškivanja Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja. Oni su uhvaćeni u komunikaciji sa legalno prisluškivanim licem, Mišom Vacićem. Ono što je meni žao i zato želim da iskažem sada jeste da je ispod radara ostao načelnik odeljenja za borbu protiv ekstremizma Darko Cvijović, koji se često spominje u toj službenoj belešci. To je čovek koji je naložio da policajci daju svoje službene legitimacije likovima sa ulice, a onda su oni sa tim legitimacijama učestvovali u racijama u Nišu i ostalim gradovima 2018. godine. To je direktno naložio Cvijović, kao i prikrivanje komunikacije Vacića sa braćom Vučić. On doslovno kaže policajcu da ne treba da ih navodi u izveštajima sudu“, rekla je Tepić i dodala:

„Taj isti Darko Cvijović je nagrađen ovde u gradskoj kući pre mesec dana, gde ga je gradonačelnik Miloš Vučević dočekao, 21. februara, razmenili su poklone i kao zaslužnom građaninu se zahvalio. Mi građani Novog Sada smo platili uređenje prostorija UKP. A taj Cvijović prikrivao je da su Vučić i njegov brat čestvovali u razgovorima sa osobama praćenim zbog ekstremizma. A onda mi finansiramo ljude koji sa batinašima upadaju na naša vrata, koji ćute na grafite po Novom Sadu koji pozivaju na linč“, rekla je Tepić.

Povodom priče o računima lidera SSP na Mauricijusu, Tepić je rekla:

„Siniša Mali je bio idealna meta kao poznati falsifikator da podrži te lažne tvrdnje. Oglasili smo se i rekli da ta banka ne postoji još od 2018. godine, ali Dragan Đilas će se sutra obratiti na konferenciji za medije“, rekla je Tepić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare