Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane, kako kaže, da vrši pritisak na tužilaštvo i da brani kriminal i korupciju u Telekomu.‬

„Aleksandar Vučić momentalno da prestane da vrši pritisak na tužilaštvo i da brani kriminal i korupciju u Telekomu. Time što na ovaj način zapravo brani svoju stranačku kasicu, Vučić već drugi dan za redom javno utiče na tužilaštvo da ne postupa po zakonu, umesto da sačeka presude i posle toga brani koga god hoće. Nemuštim saopštenjem je uprava Telekoma sama priznala saradnju sa Igorom Žeželjem, vlasnikom „Kurira“ i više firmi (Wireless Media, ćerke firme Mondo Inc, Firefly productions…) tvrdeći kako su transparentni, dok međusobne transakcije kriju kao zmija noge“, navela je, u pisanoj izjavi, Tepićeva.

Povezane vesti:

Ističući da je njen cilj jasan, a to je, kako navodi, da želi da se sačuva „naša imovina Telekom“, zatražila je objašnjenje:

„Neka objasne i ovaj novi manevar od pre samo 10 dana: koliko vrede ugovori Telekoma sa Žeželjem za distribuciju kanala Dox TV i Klasik TV, koji su Žeželju poslužili kao zaloga za zaduženje od skoro tri miliona evra kod AIK Banke? Ne govorimo o Ligi šampiona ili Igri prestola, već o dva potpuno nepoznata kanala preko kojih se muze Telekom i izvlače ogromne pare građana Srbije. Istovremeno, kada pitam Telekom zašto arči novac građana za partiju i bratiju, mene optuže da sam plaćenik i izdajnik, a sebe proglase patriotama“.

Igor Žeželj je samo jedan od dokaza korupcije i pokazuje kako članovi SNS u Telekomu „čuvaju“ tu imovinu, za šta su dobro plaćeni i od Vučića zaštićeni, navodi se u pisanoj izjavi potpredsednice SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare