Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da Aca Lukas doveden na televiziju Pink kao prvi glas Srpske napredne stranke, i da je pravi urednik Pinka lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić.

„Kao što naš narod kaže, što trezan misli, to pijan govori, odnosno što Aleksandar Vučić misli – to Aca Lukas govori. Sve se dogodilo pre dva dana ovde na televiziji Pink, kada je prvi glas SNS brutalno izvređao novinarku N1 Žaklinu Tatalović. Molim REM da hitno reaguje i uđe u postupak oduzimanja nacionalne frekvencije televiziji Pink, jer ova fabrika laži, mržnje i huškanja može da dovede do fatalnih posledica“, rekla je Marinika Tepić.

– Ja ću sebi, zbog toga što sam žena, bivša novinarka i što sam došla da protestujem protiv ovakvog nasilja nad ženama, dopustiti sebi da citiram reči ovog Ace Lukasa. On je rekao: „Na koju će televiziju da ode kada je drugi muškarci budu trošili i kojima se sveti. Nema šanse da me prekinete. Na koju televiziju će da ode? Kada vidim kako izgleda, mislim da nije ni za jednokratnu upotrebu. Gospođo Žaklina, kada se budete podvrgli estetskoj operaciji, bićete za dvokratnu upotrebu“ – rekla je Tepić i dodala:

– Ove reči nisu bile prekinute od novinarke Verice Bradić, koja je navodno pokušala da sve to zaustavi, ali, eto, nije uspela. Umesto da prekine emisiju ili da ga izbaci iz studija gospođa Bradić je nastavila emisiju. Eto, posle dva dana nije uputila izvinjenje koleginici sa N1 Žaklini Tatalović. Što je još gore, dva muškarca se nisu izjasnila o svemu ovome, a kamoli osudila. Jednog neću da komentarišem, budući da je jednak u odnosu sa ženama kao Aca Lukas. Ali, ne mogu da ne komentarišem Aleksandara Šapića, koji je predsednik najveće opštine i kad već nije reagovao kao javni funkcioner, morao je da reaguje kao muškarac i čovek.

Ona je navela da REM pod hitno mora da reaguje.

– Mi smo gledali preteće filmove na TV Pink, pa je muškarac bio ubijen sa pet metaka u leđa. To se desilo Oliveru Ivanoviću. Imali ste i filmove o meni, Draganu Đilasu, o svakome ko kritikuje ovaj režim i kome se ne sviđa kako funkcioniše vlast. Aleksandar Vučić je urednik TV Pink i zato je Aca Lukas doveden da kaže ono što misli Aleksandar Vučić. REM ne samo da treba da sankcioniše TV Pink, mi smatramo da Pink mora da ostane bez nacionalne frekvencije. Iako je privatna televizija, ona koristi naše dobro, ako ovo nije dovoljno da se uredništvo TV Pink izvini, a ne može jer su Vučić i Suzana Vasiljević istinski urednici, jasno je da će ovo da se nastavi – rekla je ona i naglasila:

– Molim REM da hitno uđe u postupak oduzimanja frekvencije TV Pink, jer ova fabrika laži, mržnje i huškanja može da dovede do fatalnih posledica. Kada bude ponovo uključena krimilalistička policija, Vučić može da kaže da okrivljeni nije kriv jer je prošao poligraf. Je l’ tako nešto treba da se desi Žaklini Tatalović ili bilo kom novinaru koji je ne želi da mu se vređa inteligencija? Mi ga plaćamo, on treba nama da polaže račune. Mi mu ne diramo plate, ali sve ostalo je naše – REM, budžet… Građani ga plaćaju, a ne TV Pink i njegov urednik Željko Mitrović.

Ona je dodala da je slušala razne priče o Lukasu, između ostalog i „da je narkoman“ i da ga zato dovode “na razne televiziji sa nacionalnom frekvencijom”.

On je sramota za narkomane, samo to imam da kažem o njemu. Zato ga i dovode u emisije na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, pošto govori ono što drugi ne smeju – rekla je Tepić.

 

Marinika Tepić ispred Pinka

Posted by Nova.rs on Tuesday, November 10, 2020

Na pitanje novinarke Pink zašto je došla ispred televizije ona ju je pozvala na solidarnost i da stane u rame uz rame sa ženama, i da se ne dele na novinarke prvog i drugog reda.

– Vi godinama podsećate na fizički napad koji ste doživeli, vi treba prvi da stanete uz Žaklinu Tatalović. Ja sam osuđivala svako nasilje nad novinarima, to sam uradila i kada je bilo napada na Oliveru Jovićević, kada ste vi napadnuti i uvek ću da osudim takvo ponašanje – rekla je ona Gordani Uzelac i objasnila zbog čega je konferenciju za medije održala baš ispred zgrade Pinka.

– Ovo je vanredni razlog zbog koga vi u prvom redu kao žena i novinarka treba da stanete u zaštitu Žakline Tatalović, baš zbog toga što pričate da ste napadnuti, što sam ja osudila. Svaki napad sam osudila. Mi žene ne smemo da se delimo na žene prvog i drugog reda, kao što to rade pripadnici režima. Vi ste novinarka, očekivala sam vaše pitanje, pa sam vam spremila kodeks novinara, da vidite zbog čega sam došla. Vaša televizija se pretvorila u fabriku mržnje i huškanja. Vi prvi treba da stanete u zaštitu Žaklinu Tatalović, umesto toga što mene pitate što sam došla ovde da se bunim nakon što je vaš omiljeni gost i prvi glas SNS izvređao novinarku – istakla je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare