Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ustavni sud Srbije održao je 21. marta pripremnu sednicu povodom zahteva koalicije "Srbija protiv nasilja" za poništavanjem izbora održanih 17. decembra. O čemu se tačno raspravljalo javnost ne zna, a Ustavni sud u odgovoru za N1 navodi da materijal sa sednice predstavlja radni materijal za sudije i da ne potpada pod informacije od javnog značaja.

N1 je od Ustavnog suda tražio da dostavi referate i transkripte sa pripremne sednice na kojoj se raspravljalo o zahtevu SPN da se ponište izbori održani 17. decembra.

Ustavni sud je u odgovoru naveo da pripremnoj sednici ne prisustvuje opšta javnost, a da se referati pripremaju radi razmatranja spornih ustavnopravnih pitanja.

„Te referati i transkripti sa pripremne sednice predstavljaju radni materijal Ustavnog suda dostupan samo sudijama i obrađivaču predmeta u Ustavnom sudu. Stoga ovaj radni materijal nema karakter informacije od javnog značaja nastale u radu organa koja se mora učiniti dostupnom učesnicima u postupku ili drugim licima“, dodaje se u odgovoru Ustavnog suda.

Ističe se i to da na navedenoj sednici nisu doneti zaključci ili odluke.

Kada je u pitanju zahtev da Sud dostavi saopštenje sa navedene sednice, odgovor je da Ustavni sud sa pripremnih sednica ne sačinjava niti objavljuje saopštenja.

***

BONUS VIDEO – „Srbija protiv nasilja“ ispred Ustavnog suda o podnetom zahtevu za poništavanje izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare