Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Usred zabrane kretanja, u pojedinim delovima Beograda, počela je podela zastava Srbije, koju pre nekoliko dana najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi N1.

Kako su toj televiziji potvrdili gledaoci iz Ulice vojvode Stepe na Voždovcu, pun automobil zastava oko 13 sati prolazio je tim krajem, a nekoliko osoba ulazilo je u zgrade i uručivalo zastave stanarima, uz poruku da ih istaknu na svojim prozorima i terasama u znak podrške zdravstvenim radnicima.

I Inicijativa Ne davimo Beograd (NDMBGD) navodi da im je „više građana slalo informacije da aktivisti idu od vrata do vrata i dele zastave“.

Inicijativa je najoštrije osudila „zloupotrebu gradskih resursa i funkcije zamenika gradonačelnika kampanjom podele zastava Srbije koju sprovodi Goran Vesić, koji sam kaže da se radi o ličnom poklonu koji on daruje građanima“.

NDMBGD ocenjuje u saopštenju da je reč o „beskrupuloznoj samopromociji i zloupotrebi“ povezanoj s rizikom „kojem se izlažu i aktivisti Srpske napredne stranke koji dele ove zastave, ali i oni kojima ih nose“.

„Kako je moguće da je građanima u toku policijskog časa zabranjen izlazak ih svojih domova, ali je naprednjačkim aktivistima koji sprovode ovu kampanju on dopušten?“, pita NDMBGD uz ocenu da je „država okupirana od strane kriminalne političke elite“ i da ne važe ista pravila i zakoni za sve.

U saopštenju se navodi da je „ovaj slučaj još jednom potvrdio da je najvišim funkcionerima grada i države najvažniji njihov rejting i borba za održanje vlasti i moći, a ne bezbednost i zdravlje svih, te i njihovih aktivista i aktivistkinja“.

NDMBGD pozvala je građane da u nedelju u 20.05 sati sa svojih prozora i balkona dignu glas „Bukom protiv diktature“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare