Ursula fon der Lajen Foto: EPA-EFE/VIRGINIA MAYO / POOL

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće u Crnoj Gori 29. oktobra, a pre dolaska u Podgoricu posetiće Skoplje, Prištinu, Tiranu, Sarajevo i Beograd.

Fon der Lajen je posetu Zapadnom Balkanu najavila tokom samita Evropske političke zajednice u Pragu početkom ovog meseca, kada je poručila da je naš region „sastavni deo evropske porodice“.

Poseta predsednice EK regionu organizuje se dve sedmice nakon što su objavljeni izveštaji o napretku svih šest zemalja, u kojima je data detaljna procena i jasne smernice koje omogućavaju državama Zapadnog Balkana da prepoznaju gde treba da idu brže u reformama.

Inače, naredni samit Evropske unije i država sa Zapadnog Balkana biće održan 6. decembra u Tirani, saopštio je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

„Sledeći samit EU – Zapadni Blkan održaćemo 6. decembra u Tirani kako bismo još jednom potvrdili naše pojačano angažovanje. Zapadni Balkan je ključni prioritet za Evropsku uniju. Evropska unija i Zapadni Balkan su potrebni jedni drugima“, naveo je Mišel na svom tviter nalogu.

BONUS VIDEO – Ranko Pivljanin i Radomir Lazović o (ne)zaustavljanju evrointegracija i ceni ekoloških borbi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar