Foto:N1

Urednicu portala "Kossev" Tanju Lazarević privela je interventna jedinica kosovske policije, da bi je nakon jednosatnog zadržavanja pustila na slobodu.

Lazarevićeva je danas posle 14 sati privedena u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici, pošto ju je patrola KPS za region sever zaustavila na ulici tokom zabrane kretanja.

Ona je, kako saznaje N1, policajcima pokazala novinarsku legitimaciju, ali je i pored toga privedena na izlazu iz Mitrovice ka Zvečanu pešačkom stazom.

Stroža zabrana kretanja na snazi je od podneva do šest sati ujutru, dok je vikendom u Severnoj Mitrovici i Zvečanu potpuna zabrana kretanja.

Kaže da ima jake sumnje da je privođenje bilo namešteno i da ima indikacije zašto je to namešteno.

„Sumnjam da sam ciljano privedena“, rekla je za N1 i dodala da je imala dve novinarske legitimacije, te da je nosila rukavice i masku, i da je kod sebe u torbi imala diktafon.

Prema njenim rečima, bila je na radnom zadatku, a tokom čitave protekle nedelje je radila tekstove o atmosferi tokom karantina.

Kako navodi KoSSev, privedena je tokom zadatka provere situacije u Domu zdravlja u Zvečanu a nakon jutrošnje objavljene vesti o situaciji u bolnici u Gračanici, i koji je trebalo da bude deo serije tekstova o funkcionisanju zdravstvenih institucija u srpskim sredinama tokom pandemije koronavirusa.

Takođe i tokom novinarskog zadataka osmatranja atmosfere u opštinama Severna Mitrovica i Zvečana tokom mere karantina na snazi, odnosno mere potpune obustave kretanja, a što je takođe deo serije tekstova o kojima KoSSev redovno izveštava slikom, tekstom i video materijalom.

Kako je rečeno u policiji, urednica KoSSev portala privedena je na osnovu kršenja zdravstvene mere zabrane kretanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram