Foto: Milan Maricic/ATAImages

Predsednica Upravnog suda u Beogradu Jelena Ivanović saopštila je da je taj sud primio ukupno 214 žalbi na rad Gradske izborne komisije (GIK), a da je do sada rešeno 19 žalbi tako što su sve odbijene.

Ivanović je odgovarajući na pitanja agencije Beta kazala da je trenutno u radu 195 predmeta koji se odnose na izborni proces.

„Do izbornog dana 3.4.2022. godine, protiv Gradske izborne komisije u Beogradu Upravni sud je ukupno primio jednu žalbu, koja je usvojena. Posle izbornog dana, zaključno sa 13.4.2022. godine do 10.28 časova, Upravni sud je ukupno primio 214 žalbi. Od navedenog broja primljenih žalbi, rešeno je 19 predmeta tako što su žalbe odbijene, a u radu je 195 predmeta“, navela je predsednica suda.

PROČITAJTE JOŠ

Ivanović je istakla da je Izborna komisija dužna da u roku od 24 časa od prijema žalbe dostavi sudu žalbu i sve spise tog predmeta.

„Sud donosi odluku po žalbi u roku od 72 časa od prijema žalbe sa spisima“, objasnila je predsednica Upravnog suda, dodavši da Upravni sud nije primio nijednu žalbu protiv Republičke izborne komisije.

BONUS VIDEO: Beogradski trougao: Prigovori, dogovori, novi izbori – Vesna Rakić Vodinelić i Konstantin Samofalov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)