Aljbin Kurti Albin Kurti
Aljbin Kurti Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Unija udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa glavnim sedištem u Gračanici, pozvala je premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da bez daljeg odlaganja imenuje zamenika predsednika Komisije za nestala lica iz redova nevećinskih zajednica.

„Prošlo je skoro četiri meseca od kako je imenovan novi predsedavajući ovog tela, Andin Hoti, dok imenovanje njegovog zamenika ili zamenice, uprkos apela porodica i sastancima sa srpskim udruženjima na ovu temu, izostaje“, navodi se u saopštenju Unije udruženja.

Iz Unije su istovremeno pozvali Hotija da, nakon imenovanja zamenika predsedavajućeg, u skladu sa Pravilnikom o radu Komisije za nestala lica, uputi zahtev predstavnicima porodica kidnapovanih i nestalih lica da delegiraju svoje predstavnike za tri člana komisije.

Iz Udruženja podsećaju da u skladu sa zakonom i pravilnikom, bar jedan od ova tri člana, takođe mora biti predstavnik nevećinske zajednice, prenosi Kosovo onlajn.

„Pored poštovanja slova zakona, smatramo da je, imajući u vidu najave o intenzivnijim pretragama pojedinih lokacija, sada posebno bitno imati potpuno funkcionalnu, transparentnu i inkluzivnu Komisiju za nestale“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Apostolovski: Kurtijeva akcija opasno nervira zapad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar