Ivica Dačić i Oliver Antić
Ivica Dačić i Oliver Antić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/N1

Povodom smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je porodici, poštovaocima i prijateljima izraze iskrenog saučešća.

„Veoma me je potresla vest o smrti Olivera Antića, našeg ambasadora u Portugaliji i jednog od naših najvećih pravnih stručnjaka. Imao sam zadovoljstvo i čast da dugo i plodno sarađujem sa profesorom Antićem, jednim od onih ljudi koji su svoje ogromno znanje i iskustvo stavili u službu naših građana i naše države, kao čin vrhunskog patriotizma. Izgubili smo jednog od naših vodećih pravnika i naučnika, kao i vrhunskog diplomatu, koji je interese svoje zemlje zastupao neumorno, znalački i sa strašću“, naveo je Dačić.

On je ukazao da je Srbija ostala bez intelektualca velikog formata i patriote čiji je rad obeležio jedan važan period u njenoj istoriji.

„Porodici profesora Antića, njegovim prijateljima i generacijama njegovih studenata, kao i celoj našoj diplomatskoj službi upućujem izraze iskrenog saučešća”, naveo je predsednik Narodne skupštine.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije objavilo je danas da je Antić preminuo od posledica nesrećnog slučaja.

„Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni njegova profesionalnost i osvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije. Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića. U utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: [email protected]. Detalji o datumu održavanja komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni“, navelo je Ministarstvo.

Portugalski mediji su preneli da je ambasador Antić navodno pao sa litice u more.

Bonus video – Ivica Dačić – govor na sahrani Milutina Mrkonjića

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar