Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće večeras povodom smrti funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutina Mrkonjića.

Vučić se od Mrkonjića oprostio na Tviteru navodeći da će Mrkonjić ostati upamćen kao „izuzetan profesionalac“.

„Izuzetno me je pogodila vest o smrti Milutina Mrkonjića, čoveka koji je na svoj jedinstveni način posvetio život građenju bolje Srbije“, napisao je Vučić i dodao:

„Ostaće upamćen kao izuzetan profesionalac, kolega i čovek koji je više od svega voleo Srbiju. Neka počiva u miru.“

Podsetimo, Milutin Mrkonjić, srpski političar i narodni poslanik, preminuo je večeras u Beogradu u 79. godini, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Od Mrkonjića se ranije večeras oprostio i lider SPS-a Ivica Dačić.

„Otišao je najveći među nama. Legenda Socijalističke partije Srbije i cele Srbije. Počasni predsednik Milutin Mrkonjić, nas drug i politički otac, nas Mrka. Hvala Ti za sve, počivaj u miru“ napisao je predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Mrkonjić je preminuo na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Njemu se prošlog četvrtka, 18. novembra, stanje naglo pogoršalo, a lekari su tada saopštili da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare