Foto: Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da se u Hrvatskoj tokom Oluje dogodilo najveće etničko čišćenje u Evropi posle drugog svetskog rata i to je istorijska činjenica, kao što je istorijska činjenica da odgovornost za to osim hrvatske strane snosi i tadašnja antidžravna vlast u Srbiji.

„Vlast koju su vodili Milošević, Šešelj i Mira Marković, a čiji glavni jurišnici su bili Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, silom su naterali Srbe u Hrvatskoj da odbiju plan Z4, koji je uz garancije medjunarodne zajednice Srbima u Hrvatskoj davao najviši mogući stepen autonomije, uključujući zastavu, grb i valutu“, saopštio je SSP.

U saopštenju se dodaje da je taj plan odbijen pod pritiskom Vučića i Dačića i njihovih političkih očeva Miloševića i Šešelja, da bi usledila vojna akcija Oluja koja je dovela do egzodusa srpskog naroda i zločina nad civilima.

„Umesto da pognu glave i od sramote barem zaćute, danas ponovo Vučić i Dačić, uz podršku ekstremista sa hrvatske strane, potpaljuju vatru i dosipaju so, na nezalečene rane, a sve sa ciljem manipulisanja emocijama srpskog naroda radi svog opstanka na vlasti“, ocenio je SSP.

Stranka slobode i pravde (SSP) smatra da politički predstavnici Srba u Hrvatskoj imaju pravo da samostalno donose odluke bez uticaja Vučića, Dačića i svih njima sličnih takozvanih patriota, koji, kako kažu „nikada nisu uradili ništa da se pripadnici našeg naroda zaštite“.

„Politički predstavnici Srba, koji žive u Hrvatskoj najbolje znaju šta je u njihovom interesu i kako da nastave da grade klimu poverenja i suživota sa hrvatskim narodom“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare