Koalicija Ujedinjeni za Srbiju će nastupati na ponovljenim izborima - mi smo ozbiljni ljudi, rekao je Vuk Jeremić na današnjoj konferenciji za novinare.

Ipak, on je skrenuo pažnju na sastanak Vučića i Đilasa, i rekao da je to bio jednostran i samovoljan potez, uprkos jasnom protivljenju većine partnera iz koalicije.

„Nećemo rušiti mostove, uradićemo sve da jedinstvo opstane, ali ne možemo podržati tehničku koaliciju sa SNS. Dok je trajalo predsedništvo videli smo da je Đilas ponudio razgovor, ali niko iz Naordne nije znao da će poziv biti upućen. Ja sam razgovarao sa gospodinom Đilasom, i on je rekao „Postavila mi je pitanje novinarka, i nisam se najbolje snašao“. Moguće – dešavaju se stvari kad su ljudi pod pritiskom, ali mislim da je moglo biti izbegnuto“, rekao je on.

Stefan Jovanović i Miroslav Aleksić, Konferencija Narodne stranke Foto:Goran Srdanov

Jeremić je na istoj konferenciji rekao da, ako Vučić pozitivno odgovori na zahtev za ponavljanje izbora, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije, rekao je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, na današnjoj konferenciji za novinare.

„Ne znamo koji su tačni rezultati gradskih izbora, pojedini akteri kažu da je rezultat izjednačen, ali mi o tome nemamo informaciju. Apsolutno je neprimereno prejudicirati rezultate dok ne budu objavljeni, i dok ne bude konstituisana skupština Beograda. Prema našim informacijama, konstutivnom sednicom skupštine će predsedavati Vladeta Janković, kao najstariji odbornik, i mislim da bi bilo dobro da on dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama“, rekao je Jeremić.

Stvari su se promenile preko noći – makar u medijskom prostoru.

„Sve je moglo biti izbegnuto da bilo više kolegijalnosti“, rekao je Jeremić o susretu Vučića i Đilasa. On tvrdi i da je moguće i dalje formirati većinu u skupštini grada Beograda.

„Još uvek je rano da odgovaram na pitanje da li bismo uveli sankcije Rusiji, mi uostalom nismo u vlasti“, dodao je Jeremić, odgovarajući na pitanje novinara.

Hvala puno, ćeraćemo se još, zaključio je Jeremić.

BONUS VIDEO: Čaluković Sastanak Vučića i Đilasa bezopasniji od TV duela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare