Foto: MUP Srbije

Novosadska policija privela je Dejana Babočeka, pripadnika neformalne ultradesničarske grupe "Narodne patrole" iz Bačke Palanke, kod koga je pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada municije, a MUP je objavio fotografije i snimke hapšenja.

On se, kako se sumnja, uputio na skup protiv navodne izdaje Kosova, koji je za večeras najavljen ispred Predsedništva, i koga organizuju pripadnici „Nardonih patrola“.

Foto: MUP Srbije

U saopštenju koje je izdao MUP navodi se da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA, zaustavili  u Sremskoj Kamenici automobil „citroen“ kojim je upravljao D. B. (1987), a na suvozačevom mestu je sedela J. Š. (31) i u kojem su pronašli oružje karabin.

Foto: MUP Srbije

Prilikom kontrole i pregleda lica u vozilu je ispod zadnjeg sedišta pronađen karabin, sa postavljenim optičkim nišanom i više komada municije.

Inače, večerašnji skup organizuje i vođa takozvanih Narodnih patrola Damjan Knežević, čovek koji se javno hvali svojim vezama sa zloglasnom, paravojnom Vagner grupom, koja učestvuje u agresiji na Ukrajinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar