Foto: Promo

Zoran Ostojić, jedan od kandidata na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije, smatra da su drugačije mere za pomoć i podršku privredi mogle dati mnogo veće efekte. On ističe da nisu svi trebali da dobiju finansijsku pomoć od 100 evra, već da je više novca trebalo da dobiju građani koji imaju manja primanja.

„Ujedinjena demokratska Srbija smatra da je bilo potrebno pomoći domaću proizvodnju ali smatra da su drugačije mere mogle da daju mnogo veći efekat“, rekao je Ostojić.

Komentarišući uredbu Vlade o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji žele da dobiju taj novac, Ostojić kaže da veruje da to nije trebalo da bude urađeno linearno i da su oni kojima je potrebno trebali da dobiju mnogo više.

„Nisu svi trebali da dobiju po 100 evra. Oni koji imaju manje trebali su dobiti više od 100 evra a oni koji imaju velike plate mnogo manje“, kaže Ostojić.

Ministar finansija objasnio je da podela jednokratne pomoći svim građanima u iznosu od 100 evra ima za cilj podsticanje domaće proizvodnje Ipak, Ostojić smatra da bi veći učinak na domaću proizvodnju imala podela novčanih vaučera za kupovinu isključivo domaćih proizvoda.

„S druge strane trebalo je dati vaučere za kupovinu samo domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju. Ovako, novac će biti potrošen na uvozne proizvode a domaći proizvođači neće dobiti taj efekat koji su mogli da imaju da se samo kupuje domaća roba“, rekao je Ostojić.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare