Foto: Promo

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Tatjana Macura i Aleksandar Olenik poručili su danas građanima da je UDS skup stranaka i organizacija koje su garant putu Srbije ka Evropskoj uniji (EU).

Macura i Olenik istakli su da će normalno stanje za Srbiju nastati tek kada granica ka EU više ne bude zid između Srbije i Evrope u kojoj se mnogo bolje, slobodnije i izvesnije živi, piše u saopštenju.

Macura, koja je narodna poslanica, podsetila je koliko je EU veliki partner i prijatelj Srbije i osvrnula se na finansijsku pomoć koju je u proteklom periodu Srbija dobijala od EU.

„U poslednjih pet godina EU je, prema podacima koji su javno objavljeni na sajtu Vlade Srbije, uložila čak 1,8 milijardi evra pomoći kao podršku našoj državi“, rekla je Macura.

Ona je uporedila Kinu kao jednu od država koja je u istom periodu pomagala Srbiji.

„Izdvojimo samo jednu kao primer, Kinu, videćemo da je to čak 44 puta više podrške nego što je u istom periodu uputila Kina našoj državi“, rekla je Macura i istakla da su „naši prijatelji na Zapadu“.

Olenik je podsetio da Srbija više od 200 godina luta između Istoka i Zapada i da UDS hoće to pitanje konačno da reši kako bi Srbija „zauzela“ svoje mesto na Zapadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar