Foto: Promo

Ujedinjena demokratska Srbija pozvala je danas ministra inostranih poslova Srbije Ivicu Dačića da prestane, kako kažu, sa populstičkim i demagoškim prozivanjima Evropske unije, apelujući na njega da javno kaže građanima Srbije koliko je do sada dobijeno pomoći od EU.

„Znamo da je ministru Dačiću poznat antievropski narativ, jer je kao portparol Slobodana Miloševića jako dobro naučio taj posao, ali je posle 20 godina jasno trasiranog evropskog kursa naše zemlje, krajnje neodgovorno imati za prvog čoveka diplomatija osobu sa ovako neodgovornim stavovima. Ovakva politika je veoma loša po Srbiju. Partija kojoj Dačić pripada, devedesetih godina uništila je Srbiju. Srpska provreda je nestala, a
ratovi su osakatili naše društvo.  Bez pomoći Evropske unije, Srbija bi i praktično bila na kolenima. Poznato je to i ministru Dačiću, ali kao i obično politički poeni su draži od istine“, navodi se u saopštenju UDS-a, koje je potpisao portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.

U Saopštenju se dodaje da UDS želi  modernu, decentralizovanu i evropsku Srbiju u kojoj će „političari Dačićevog profila biti prošlost“, ističući da je samo garant stvaranja uspešne države, koja će imati dobru perspektivu.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija zahvalna Evropskoj uniji (EU) na pomoći koja je stigla nakon izbijanja pandemije koronavirusa ali da je Beograd očekivao da ta pomoć bude veća i da brže stigne.

“EU je poslala onoliko pomoći Srbiji koliko je mogla i onda kada je bila u stanju da tu pomoć uputi, i na tome smo zahvalni. Da li smo očekivali više, a naročito da li smo očekivali brže, iskreno – jesmo”, rekao je Dačić za današnji trobroj Večernjih novosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram