Rio Tinto Jadar
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

Udruženja Кoalicija protiv korupcije u životnoj sredini i Podrinski antikorupcijski tim (PAКT) upozorila su građane da ne nasedaju na provokacije nakon najave predsednika Aleksandra Vučića da će posetiti meštane u dolini Jadra.

„Nakon predsednikove najave o dolasku na razgovor sa pobunjenim meštanima, od jutros nas zovu ljudi sa terena koji nam prijavljuju pozive iz lokalne samouprave da se jave na konsultacije oko posete predsednika. Iz toga se može zaključiti da predsednik i ne namerava da se sastane sa meštanima koji se protive otvaranju rudnika, već je namera da se javnost ponovo obmane i prikaže kako je narod u dolini Jadra za rudnik, a da protestuje zanemarljiv broj meštana“, ističe se u saopštenju, koje prenose Lozničke novosti.

U saopštenju se meštani pozivaju da ne nasedaju na provokacije, a lokalni odbor SNS i predsednik Vučić pozivaju da ne zavađaju narod i „ne raspiruju mržnju i podele u društvu“ te da će za „eventualne incidente i posledice samo oni biti odgovorni.

„Jedina adresa na koju predsednik može i treba da se obrati jesu meštani Gornjih Nedeljica i okolnih sela okupljeni oko udruženja ‘Ne damo Jadar’, a nikakvi fingirani pregovori sa partijskim poslušnicima neće ovoga puta proći“, stoji u saopštenju dva udruženja.

Bonus video – Reklama o Rio Tintu koju je RTS odbio da emituje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar