Foto: Branislav Mihajlović / Alamy / Alamy / Profimedia

Vlast u Zrenjaninu odlučila da licitaciju poljoprivrednog zemljišta organizuje u toku trajanja vanrednog stanja, koje je uvedeno zbog zaštite od pandemije virsa Covid 19

Gradska komisija za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu najavila je da će se licitacija, uprkos zabrani javnog okupljanja, održati.

Licitacije će biti održane na stadionu u Karađorđevom parku, na zapadnoj tribini.

Kako je rekao za Danas predsednik te komisije Stojan Kralj, rok održavanje je pomeren kako bi se licitacija organizovala u vanrednim okolnostima.

– Prvobitni rok smo pomerili da bi organizovali licitaciju. Dokumentacija je spremna, pojednostavljena je procedura i vodilo se računa o novim okolnostima. Licitacije počinju 30. marta – objasnio je Stojan Kralj, iz lokalne smaouprave Zrenjanin.

Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine upitao je u saopštenju da li iko razmišlja o zdravlju građana i šta će se dogoditi ako licitaciji bude prisustvalo 100 ili 150 građana.

Kaže da su oni više puta govorili o nestručnosti zrenjaninske lokalne vlasti, ocenjujući da je najava organizvanja licitacije samo dodatno upotpunjuje “katastrofalnu sliku vlasti”

“LSV već godinama unazad postavlja pitanje lokalnim čelnicima zašto se kasni sa licitacijom poljoprivrednog zemljišta i na taj način dodatno otežava izuzetno teška pozicija u kojoj se nalaze paori”, rekao je Kostreš i dodao da odgovore nisu dobili.