Užice Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Gradska izborna komisija u Užicu proglasila je izborne liste koje će se boriti za glasove Užičana i vlast u ovom gradu. Iako je do juče, kada je isticao rok, bilo neizvesno da li će sve zainteresovane strane prikupiti potpise, lista govori da će svi zainteresovani ipak učestvovati u izbornoj trci.

Broj jedan i ovog puta pripao je koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke: Izborna lista Aleksandar Vučić- Užice sutra. Sa SNS u koaliciji su Socijalistička partija Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvena Srbija, Srpska radikalna stranka, Srpska narodna partija i Srpska stranka zavetnici.

Prva na listi za gradonačelnicu je i dosadašnja gradonačelnica Užica i poverenica SNS- Jelena Raković Radivojević, lekar specijalista anesteziologije sa reanimatoogijom
i intenzivnom negom.

Prvi put u izbornoj trci za lokalnu vlast je Grupa građana „Sloga“ Užice „Da Užice ima budućnost“. Na glasačkom listiću pripao im je broj dva. Prvi na listi je diplomirani pravnik Glišo Vidović, Užičanima poznat kao borac za prava radnika i građana. Pored posla u policiji, gde radi koa policijski službenik, osnivač je i predsednik sindikata „Sloga“ Užice i aktivista istiomene grupe građana.

Treća po redu je „Grupa građana Užička odbrambena liga – Užička akcija“. Gradskoj izbornoj komisiji podneli su listu „Užička odbrambena liga- užička akcija – naš grad – naši ljudi“. Izbornu listu predvodi mladi advokat Radovan Novaković. Užičanima je poznat kao predsednik i osnivač Unije studenata Užica. Na izborima učestvuje prvi put.

Četvrta je koalicija Nova demokratska stranka Srbije – Novo lice Srbije. Izbornoj komisiji podneli su listu pod nazivom „Nova demokratska stranka Srbije(NoviDSS) – Branko Đurić – Novo lice Srbije(NLS) – Miloš Parandilović – Za novo Užice“. Prvi na listi ove koalicije je diplomirani ekonomista Branko Đurić.

PROČITAJTE JOŠ:

Pod brojem pet na na glasačkom listiću naći će se izborna lista Zdrave Srbije pod nazivom „Milan Stamatović – Zdrava Srbija“. Kandidat za gradonačelnika i prvi na listi je hirurg Radomir Bojović.

Koalicija Centar – Demokratska stranka je na šestom mestu glasačkog listića a njihova izborna lista nosi naziv „Užički demokratski front – dr Željko Bacotić. Bacotić je nosilac liste i kandidat za prvog čoveka grada Užica.

Još jedna koalicija će se naći u trci za vlast u gradu na Đetinji: Ivana Parlić- Najbolje za Užice, Patriotska koalicija Dveri-Narodna Stranla-POKS, što je i naziv njihove izborne liste. Prva na listi je diplomirani pravnik Ivana Parlić, narodna poslanica u Republičkom parlamentu.

Lista „Koalicija Biramo borbu, biramo Užice“ je i poslednja lista predata Gradskoj izbornoj komisiji i zauzeće osmo mesto na glasačkom listiću. Ovu koaliciju čine koalicioni partneri Biramo borbu, biramo Užice – Jovanka Lučić – Bojan Mitrović – Zeleno levi front i Narodni pokret Srbije. Diplomirani ing. FON-a Bojan Mitrović, prvo je ime ove izborne liste.

Lokalni izbori u Užicu, kao i širom Srbije, održaće se 2.juna. Kampanju je politički u Užicu već podgrejao požar na Sanitarnoj deponiji „Duboko“ koji se ne smiruje već deset dana. Više od vatre na deponiji se gase političke posledice koje, zbog neodgovornog upravljanja stranačkih kadrova vladajuće stranke, mogu dovesti do izbornog debakla aktuelne vlasti.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare