Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i Milena Popović Ivanović svedoci su na suđenju za povredu časti i ugleda po tužbi Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste protiv predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rade Trajković, odlučio je Viši sud u Beogradu, a prenosi N1. S druge strane Milena Popović Ivanović za Nova.rs tvrdi da prvi put čuje da je pozvana da svedoči.

Na pitanje našeg portala da li je dobila poziv od Višeg suda da svedoči u pomenutom slučaju, Milena Popović Ivanović, udovica ubijenog Olivera Ivanovića, izjavila je da prvi put čuje za tako nešto.

„Uopšte nemam tu informaciju. Prvi put sad čujem za to“, kratko je prokomentarisala Popović Ivanović pisanje N1.

Radoičić je u septembru prošle godine podneo tužbu Višem sudu u Beogradu protiv Rade Trajković zbog povrede ugleda i časti. Trajković je u više navrata u medijima javno označavala Radoičića kao osobu koja je umešana u ubistvo Olivera Ivanovića.

Istovremeno, kritikovala je i srpske pravosudne organe zbog toga što su, kako je ona to objasnila, štitili Radoičića od kosovskih istražnih organa koji za njime tragaju još od novembra 2018, kada je u Severnoj Mitrovici izbegao hapšenje, preneo je ranije KoSSev.

Trajković je izjavila i da se „Radoičić nalazi na međunarodnoj poternici i da je njegov jatak predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

Rada Trajković rekla je na vest o tužbi Radoičića protiv nje da će se od optužbe „braniti poligrafom“.

„Od njegovih optužbi braniću se poligrafom, jer predsednik države Aleksandar Vučić taj metod najviže uvažava. Sam je nekoliko puta išao na poligraf, a i Radoičić je prošao poligraf povodom optužbi za ubistvo Olivera Ivanovića, gde je tvrdio da je potpuno čist. Na poligrafu je istina stopostotna“, izjavila je za Danas Rada Trajković.

Viši sud je ročište za glavnu raspravu zakazao za 28. septembar 2020. godine u 9.20 sati.

 Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram