Aleksandar Martinović Foto:FoNet/Marija Đoković

Administrativni odbor Skupštine Srbije odbio je još četiri prijave koje je organizacija "Otvoreni parlament" podnela protiv poslanika za kršenje Kodeksa ponašanja narodnih poslanika.

Administrativni odbor odlučio je da se kao neosnovane odbace prijave protiv Vladimira Orlića, Aleksandra Martinovića, Vladimira Marinkovića i Sandre Božić, sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“.

Poslanici protiv kojih su tužbe podnete rekli su da prijave smatraju neosnovanim i sačinjenim u cilju političke diskreditacije poslanika kao i delom kampanje protiv Aleksandra Vučića. Kažu da im nije bio cilj da bilo koga diskvalifikuje na ličnoj osnovi, ali da se pojedine nevladine organizacije „ponašaju kao stranke“ i moraju biti spremne na kritike.

Poslanici nisu pominjali NVO „Crta“, ali su ponovo pokazali fotografije programskog direktora te organizacije Raše Nedeljkova sa protesta ispred Predsedništva, rekavši da je on tu sa liderima opozicije i da je njihova dužnost bila da na to ukažu.

Inicijativa „Otvoreni parlament“ koja radi u okviru NVO Crta, podnela je prijave protiv poslanika zbog govora mržnje, targetiranja i iznošenja ličnih podataka čelnika te organizacije, zbog insinuacija da imaju veze sa kriminalnim klanovima, kao i izjave da je „portal Krik oduvek, a očigledno će i zauvek učestvovati u medijskom linču svega što je srpsko“.

Administrativni odbor do sada je odbio sve prijave koje su podnete za kršenje Kodeksa ponašanja narodnih poslanika.

Današnju sednicu novinari u Skupštini pratili su preko video prenosa, jer im zbog epidemioloških mera, nije bilo dozvoljeno da uđu u salu gde se održavala sednica odbora.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar