Foto: Ministarstvo odbrane

U nišku kasarnu "Mija Stanimirović" danas je dopremljeno 30 modernizovanih tenkova T-72MS i 30 oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS, u okviru donacije Ruske Federacije Srbiji.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji, rekao je da je donacija vredna oko 75 miliona evra, a na osnovu sporazuma koji su u Sočiju dogovorila dva predsednika Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Stefanović je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji i poručio da je to značajno pojačanje za Vojsku Srbije, te da će naoružanje biti namenjeno Kopnenoj vojsci, koje će time značajno poboljšati operativne sposobnosti.

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

„Radi se o nečemu što je trenutno najbolje u Kopnenoj vojsci, ali i o sredstvima koja će pomoći da naši vojnici budu bolje zaštićeni i da naša Vojska bude efikasna u izvršenju svih zadataka u zaštiti države“, rekao je Stefanović, saopštilo Ministarstvo.

On je izrazio zadovoljstvo jer se saradnja između Rusije i Srbije razvija dobrim tempom.

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

„Hoćemo da sa svima sarađujemo, da imamo mogućnost da učimo od najboljih, a to ruski specijalci i pripadnici ruskih jedinica svakako jesu“, istakao je Stefanović.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko istakao je da današnji dan još jednom dokazuje da je saradnja dveju zemalja, a posebno vojno-tehnička, razvijena i čvrsta i da ima budućnost.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, Rusija će pružiti svoj doprinos jačanju suvereniteta, celovitosti, odbrambene sposobnosti i neutralnog statusa Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović zahvalio je državnom vrhu Ruske Federacije i svima koji su učestvovali u procesu opremanja tenkovskog i oklopno-izviđačkog bataljona sa borbenim sredstvima ruske proizvodnje.

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Opremanjem izviđačkih jedinica Vojske Srbije unapređena je, pre svega, sposobnost osmatranja, nišanjenja i gađanja noću, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar