Marinika Tepić i Nenad Stefanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Goran Srdanov

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" Marinika Tepić poručila je da se prvi put većina tužilaca pobunila protiv višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića.

Tepić je na Tviteru napisala da su tužioci aplaudirali u znak podrške smenjenim koleginicama iz antikorupcijskog odeljenja.

„Upravo se završio kolegijum u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Prvi put se većina tužilaca pobunila protiv šefa Nenada Stefanovića i reklo mu: ‘Sram te bilo, obrukao si i Skupštinu koja te birala’. I apludirali u znak podrške smenjenim koleginicama iz antikorupcijskog odeljenje“, navela je ona.

Podsetimo, Tepić je u Skupštini Srbije pre nekoliko dana izjavila da a od 22 tužilaca u Antikorupcijskom odeljenju u Višem javnom tužilaštvu, čak 14 je pod potpunom kontrolom višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića.

„Što se tiče borbe protiv korupcije o kojoj su vam ovde puna usta – sada ću da obavestim građane kako tačno izgleda borba protiv korupcije u najvažnijem organu u državi – u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i njegovom najelitnijem Posebnom odeljenjem za suzbijanje korupcije: da čujete koji su to tužioci koje Nenad Stefanović bira sa strane i dovodi ih da suzbijaju korupciju, iako nemaju nikakvo iskustvo u sprečavanju korupcije, nisu prošli nikakve obuke za tako tešku materiju, imaju i problematične stručne biografije, dok vrhunske dugogodišnje antikorupcijske tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović izbacuje iz Odeljenja“, izjavila je u Skupštini Tepić.

Navodi Tepić stigli su nakon velike afere koja je pogodila pravosuđe u Srbiji zbog toga što su smenjene tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović, za šta je direktnu odgovornost imao Stefanović.

Bonus video: Utisak nedelje – Bojana Savović Miodrag Majić i Sofija Mandić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar