Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za Nova.rs da je došlo do incidenta u beogradskom hotelu "Mažestik", u kome je, prema rečima biznismena Dejana Sekulića, došlo do fizičkog obračuna u kome je Sekuliću slomio nos sin jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića. Toj tuči je prethodila svađa i fizički kontakt Sekulića i Milana Kneževića, takođe jednog od lidera DF.

U Tužilaštvu za naš portal navode da su naložili policiji da dostavi kompletan izveštaj o svemu i sa podacima svih učesnika, kao i opisom radnji koje su preduzeli.

„Tražili smo povredne liste , video zapis, a ako postoji, i spisak sa podacima očevidaca, odnosno svedoka, ako ih je bilo. Nakon toga odlučićemo da li ima krivičnog dela ili prekršaja i protiv koga“, kažu u Tužilaštvu.

Podsećamo, Dejan Sekulić, biznismen i kum Duška Kneževića tvrdi da mu je sin Andrije Mandića slomio nos nakon svađe i fizičkog kontakta sa Milanom Kneževićem.

Sekulić je optužio Mandićevog sina Iliju da ga je udario šakom i dodao da je svemu prethodila žustra polemika sa Kneževićem u toku koje su u jednom trenutku nakon fizičkog kontakta i završili na podu beogradskog hotela “Mažestik”.

Srpska policija ćuti

Sekulić je za “Vijesti” rekao da Andrija Mandić i Knežević nisu sprečili napad na njega, a da je dvadesetdvogodišnjaka od njega sklonio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević.

Iz Direkcije policije Srbije nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” o tom incidentu, a lideri Demokratskog fronta nisu odgovarali na pozive.

Prema informacijama Sekulića, beogradska policija izuzela je snimke nadzornih kamera iz hotela.

Sekulić objašnjava da je u ponedjeljak oko podne sedeo u salonu Mažestika i vidio da na recepciju dolazi Milan Knežević.

“Prišao sam mu i na najljubazniji način rekao: ‘Gospodine Kneževiću, ja sam Dejan Sekulić. Vi mene ne poznajete. Zašto ste me pominjali u Skupštini Crne Gore na nepristojan način? Nikada me niste vidjeli, ne znate ko sam, ni kako se zovem, ne živim u Crnoj Gori 45 godina’.

On je bio drzak, onako kako političari znaju biti drski i počeli smo se svađati. Rekao mi je da lažem, a ja njemu da je idiot. Bilo je malo čarke među nama, a onda nas je krenuo razdvajati direktor Mažestika. On je krenuo da me udari nogom, a kako su nas razdvajali opet smo se uhvatili u koštac i pali, on dole, ja gore. Razdvojili su nas ljudi iz ‘Mažestika’”, kazao je on.

Kako je Sekuliću slomljen nos

Sekulić je objasnio da se nakon toga on vratio u salon i nastavio da sedi sa dvojicom prijatelja, a da je poslanik Knežević ostao u holu.

“Dva konobara su stajala između, da ne dođe ponovo do sukoba, iako sukob među nama nije ni bio tuča, nego više nego nadgornjavanje. Posle desetak minuta došao je Andrija Jovićević i pitao me: ‘Šta je to Dejane bilo?’. Iza njega je došao Andrija Mandić i pored njega njegov sin. Sedeo sam zavaljen u fotelji i mislio da ćemo da razgovaramo. Sin Andrije Mandića došao je na dva metra, a onda brzim korakom prišao i udario me šakom u nos. Slomio mi je nos.

Verovatno bi tuča bila veća da Andrija Jovićević nije reagovao i sklonio tog dečka od mene. I dalje sam sedeo i faktički bio u krvi. Haos se završio udarom i mojim polomljenim nosem”, rekao je on.

Kazao je da zbog krvarenja nije mogao da čeka Hitnu pomoć, već je otišao u zdravstvenu ustanovu gdje su mu konstatovane teške telesne povrede.

„Čudi me kako je moglo da pored jednog oca, ozbiljnog čovjeka, sin od 22 godine udari nekog ko ima 65 godina. Faktički sam star i penzioner sam, a otac i Milan Knežević su dozvolili da ja, kao šezdesetpetogodišnjak, budem udaren od čovjeka od 22 godine”, rekao je Sekulić.

Sekulić ističe da je inspektorima izjavu dao dan nakon incidenta i da veruje da će pravosudni organi Srbije procesuirati krivca.

On je dodao da nikada u životu nije vidio takvo divljaštvo i takav krvnički potez.

“Dok smo mi čekali hitnu, oni su brzo napustili hotel. Nisu mi se ni izvinili. Ni Andrija zbog sina, ni Milan. Milan Knežević je bio toliko drzak i bezobrazan dok smo razgovarali, unosio mi se u lice… To divljaštvo njegovo i sina Andrije Mandića, ja ne mogu da vjerujem”, rekao je Sekulić.

Vijesti su podsetile da je Sekulić hapšen 2019. godine u istrazi poslovanja bankara sa poternice Duška Kneževića, sa kojim je bio u kumovskim odnosima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar