Rasim Ljajić Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

I ako je bilo indicija da će se u sandžaku stvoriti jedan novi politički blok okupljen oko stranaka Sulejmana Ugljanina i Muamera Zukorlića, to se ipak neće desiti. Pre nekoliko dana u Tutinu je formirana nova skupštinska većina koju čine Ugljaninova SDA Sandžaka I stranka Rasim Ljajića SDP Sandžaka I jedan odbornik Srpske Napredne Stranke.

Po šablonu iz Tutina, juče je Sjenici takođe smenjena skupština ovog grada, koju su činile stranke okupljene oko liste koju predvodi bivši muftija Muamer Zukorlić a novu većinu u skupštini Sjenice kao i u Tutinu činiće lista SDA Sandžaka sa 10 odbornika i SDP Rasima Ljajića sa 7 svojih odbornika, zajedno sa 3 odbornika Srpske Napredne Stranke.

Postavlja se pitanje šta Ugljaninova SDA dobija formiranjem ove većine obzirom da će prema izvorima našeg portala predsednik opštine biti iz redova Ljajićeve stranke, dok će predsednik skupštine ove opštine biti fukncioner Srpske napredne stranke.

U Novom Pazaru, vlast za sada čini stranka Rasima Lajića sa partnerima iz Sprske Liste, koju čine odbornici Srpske Napredne Stranke, Socijalističke Partije Srbije i ostalih stranaka. U javnosti se ovih dana pojavljuju informacije da i u Novom Pazaru može ubrzo doći do promene vladajuće strukture, tako što bi se Ugljaninova stranka pridružila vladajućoj većini.

Iz Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića u Novom Pazaru, nismo uspeli da dobijemo potvrdan odgovor u formiranju nove skupštinske većine u Novom Pazaru, ali takav odgovor ni posle više razgovora sa predstavnicima Ugljaninove SDA Sandžaka nisml mogli da dobijemo.

Muamer Zukorlic
Muamer Zukorlić Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Podsetimo, Ugljaninova SDA i Ljajićeva SDP bile su dugo vremena u žestokim političkim neslaganjima, u sukobima ove dve političke opcije desilo se čak i jedno ubistvo pored brojnih napada na pristalice ovih stranka, paljenja automobila, bacanja malotovljevih koktela i slično. Sukob je trajao sve do 2016. godine kada su predstavnici ove dve najveće političke opcije potpisale sporazum o saradnji na lokalnom nivou i formirali vlast u većini sandžačkih gradova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar