Foto: Skrinšot / Instagram, Budućnost Srbije AV

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video konferencijskog poziva sa predsednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom i izrazio uverenje da će ključni prioritet buduće Vlade biti kredibilan, odgovoran i još snažniji nastavak evropskog puta. Stoga je predsednik Vučić rekao da ceni podršku koju predsednik ENP Tusk pruža Srbiji na tom putu.

Vučić je upoznao sagovornika sa situacijom u zemlji prouzrokovanom pandemijom virusa KOVID-19.

„Imamo moderne laboratorije za testiranje i precizno određivanje prisustva virusa. Testirali smo veliki broj ljudi, mnogo više nego neke zemlje u regionu. Želeli smo da spasimo ljudske živote. Sada su nam granice otvorene. Država je uspela da pruži ekonomsku podršku malim i srednjim preduzećima i građanima posle pandemije. Srbija ima veoma dobar fiskalni sistem i može to da izdrži. Zadovoljni smo i ja i građani Srbije ekonomskom situacijom u zemlji“, naglasio je predsednik.

Tusk je rekao da je pandemija prouzrokovala veliku krizu u svetu, kako ekonomsku tako i političku.

„Veoma sam zadovoljan što su se građani u pojedinim zemljama ponašali odgovorno. Možete da bude ponosni što je Srbija uspešno prebrodila ovu krizu. Najvažnije je da su građani zadovoljni ekonomskom situacijom“, istakao je Tusk.

Vučić je obavestio Tuska o izbornim uslovima i političkim kandidatima za nastupajuće izbore, a predsednik ENP je Vučiću poželeo sreću na predstojećim izborima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare