Ekipa N1 bila je u prostorijama Srpske napredne stranke, a dva njena člana dala su za ovu televiziju izjave, iako kažu da je, inače, zabranjeno govoriti za N1. Niški naprednjaci ovih dana govore otvorenije nego ikada, o nepotizmu, potencijalnoj korupciji i nezadovoljstvu radom funkcionera iz svojih redova. Među niškim naprednjacima postoje problemi zbog kojih pozivaju vrh stranke da reaguje.

„Dobio sam nekoliko udaraca u predelu lica, dobijam nekoliko ogrebotina, dobijam udarac u lakat“, kaže član SNS Marko Simov.

„Desio se incident u kome je jedna osoba pokušala da tuče mene, njega zaista niko nije ni dodirnuo, kamoli udario“, odgovara odbornik Miloš Banđur.

Centar Niša. Nišlije slušaju Mitra Zorića koji na uobičajenom mestu za nastup kroz svoje i pesme drugih autora komentariše aktuelnu političku situaciju. Danima slušaju i dve različite verzije događaja u SNS-u u kome su učestvovali:

Marko Simov – dugogodišnji član SNS-a, bez funkcija, zadužen za informisanje, angažovan oko društvenih mreža.

Miloš Banđur – bivši zamenik gradonačelnika Niša ispred SNS-a čiji je bio i poslanik, sada je odbornik.

Različito opisuju isti događaj – incident između njih dvojice u stranačkim prostorijama na Ledenoj Steni.

Ko je koga udario utvrđivaće istraga. TV N1 je istraživala šta je pozadina i da li dobro čuvane tajne niških naprednjaka izlaze na površinu.

S obzirom na to da ova stranka 10 godina ima sve poluge vlasti u gradu, interesovanje javnosti je veliko za ono što se unutar nje dešava.

„Dešava se da ima nekoliko struja, koordinator nema autoriteta da ih dovede u red, ali su svi zakačeni na Draganu Sotirovski“, ocenjuje Simov.

Simov i Banđur se ovde slažu, Sotirovski je u centru sukoba, ali njenu ulogu ne tumače isto.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Kako naprednjačka publikacija postaje naučni časopis i čemu to služi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare