Kako je moguće u Novom Sadu a nije u Beogradu - pitaju se mnogi nakon što je osnovana koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" u kojoj su koalicija NADA, sve stranke iz "Srbija protiv nasilja", kao i Liga socijaldemokrata Vojvodine i građanski pokret BRAVO. Prvi na listi Miloš Tubić iz Novog DSS-a kaže za N1 da je ovakva koalicija moguća jer je opozicija na izborima 17. decembra već pobedila u Novom Sadu, ali i da je vlast pred naredne izbore "ukrupnila" svoju listu, pa bi bilo čiji samosatalni izlazak iz redova opozicije mogao da utiče na rezultat.

„Naša koalicija je potpise skupila i organizovala je predaju liste, što se možda dešava upravo u ovom trenutku. Moram reći da se u Novom Sadu oseća referendumska atmosfera i miris slobode je u vazduhu. Potpise smo skupili za veoma kratko vreme. Koalicija NADA je zadnja odlučila da izađe na izbore u Novom Sadu, a razlog tome je što je SNS ukrupnio svoju listu u ovom gradu. Uprkos tome mi se sada nadamo još boljem rezultatu jer smo 17. decembra pobedili. SNS je tada osvojio 45 odsto glasova, a opozicija 55 odsto“, rekao je u emisiji Dan uživo Miloš Tubić, prvi na listi koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“.

Na pitanje zašto koalicija NADA ne izlazi na izbore 2. juna u Beogradu, a izlazi u Novom Sadu, kao i kako koalicija „Srbija protiv nasilja“ postoji u tom gradu Tubić kaže:

„Novi Sad i Beograd su različite situacije. Miloš Jovanović je potpisao dogovor sa ProGlas-om, i on drži do toga. Međutim, naša stranka je demokratska i svi odbori su dobili slobodu da mogu da izaberu hoće li izaći na izbore ukoliko procene da mogu nešto da urade. U Beogradu se desila epohalna krađa. Pa, samo u Areni šta se desilo, a onda je nastavljena i kasnije, desila se Mala Krsna. Ta epohalna krađa mora da se zaustavi. To što partije koje su se odlučile da ne izađu na izbore zovu bojkotom, to neće biti pravi bojkot već otpor“, rekao je Tubić.

On je naveo i da je koalicija NADA odlučila da „ne umanji“ pobedu opozicije neizlaskom na izbore 2. juna.

„Mi smo odlučili da ne umanjimo pobedu na prošlim izborima, i nismo želeli da predamo grad SNS-u, Vučiću i njihovim koalicionim partnerima. U Beogradu nije isto. Meni lično je bilo žao što se nismo ujedinili i u Beogradu, jer svi imamo isti cilj, a to je rušenje partokratije. Moramo uništiti seme zla koje vlada u svim segmentima našeg društva“, rekao je prvi na listi „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Miloš Tubić.

***

BONUS VIDEO – Udružena opozicija: U Novom Sadu 2. juna referendum za ili protiv SNS vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare