Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović večeras se, kako je rekao, ozbiljno zabrinuo za policijsku patrolu koja ni posle sat vremena nije došla na poziv građana zbog remećenja javnog reda i mira tokom policijskog časa.

Trifunović je na svom tviter nalogu objavio parafrazu čuvene izjave Džona Kenedija “ “Ne pitajte šta vaša policija može da uradi za vas, već šta vi možete da uradite za vašu policiju” podstaknut večerašnjim događajem.

Nakon što policijska patrola MUP-a Savski venac ni posle sat vremena nije izašla na teren, Trifunović je pozvao policijsku stanicu izrazivši, kako je rekao, „ozbiljnu zabrinutost da li im se nešto desilo“.

„Mi smo oni građani koji su pre sat vremena pozvali policiju pa ste rekli da šaljete patrolu. Ozbiljno smo zabrinuti da li im se nešto desilo. Jesu li kolege žive, da li im se nešto desilo pošto od MUP-a Savskog venca do mene ima dva minuta“, upitao je lider PSG službenika MUP-a Savski venac.

Službenik policije mu je odgovorio da su kolege i dalje na terenu.

„Ja sam ozbiljno zabrinut za vašu policiju. Grad je pun navijača, bojim se da im se nešto nije desilo. Proverite i javite da ne brinemo bez veze“, ironično je rekao Trifunović.

Nakon toga se ponovo oglasio na tviteru.

Upravo smo saznali fantastičnu vest, napisao je Trifunović.

„Za “Djilase vrati pare lopove”, nadležna je komunalna, a policija je nadležna za baklje. E sad, ko je zadužen za navijače, to još nisu otvorili kancelariju za to“, napisao je lider PSG na tviteru.


Kako je Trifunović objasnio u izjavi za Nova.rs, reč je o buci koja je stizala iz stana u susednoj zgradi, a u kome, kako kaže, živi žena kojoj je SNS zaposlio ćerku. I ranije se sa tom komšinicom verbalno sukobljavao zbog toga što ga je fotografisala bez njegovog pristanka.

„Dobila je sledovanje četiri navijača u gajbi. Došli su sa fantomkama i počeli da gruvaju topovske udare. Mi smo mala ulica i prekoputa ima dve bebe. Topovski udari i baklje, uz: Đilase, lopove, vrati pare, ubi se. To stiže sa nekog ozvučenja koje je očigledno poslato, jer ta žena ne može imati toliko jako ozvučenje u kući“, priča Trifunović.

Policiju je zvao i juče, kada je reakcija bila brža i svi prisutni u stanu u toj susednoj zgradi su, kako kaže. „popisani“.

„Opet su to uradili, zvali smo policiju i večeras, ali su se oni izgubili na putu od Savskog venca do Savamale, putovali su sat i po“, zabrinut je Trifunović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare