Tri pitanja Stefanovića o prisluškivanju Vučića

Politika 20. jan. 202118:00
Podeli:
Borko Stefanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Borko Stefanović, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde, izjavio je da u cilju konačnog rasvetljavanja afere "prisluškivanje" od MUP-a, Radne grupe i Tužilastva za organizovani kriminal, kome su "navodno prosedlili nekakav izveštaj", traži da odgovore na tri pitanja.

On je od nadležnih zatražio da odgovore ko je nezakonito prisluškivao predsednika Republike i članove njegove porodice i da li to znači da nije bilo odluke suda o prisluškivanju lica osumnjičenih za trgovinu narkoticima „o čijem poštenju predsednik uporno priča“. Stefanović je upitao i sa kojim je to „poštenim ljudima Aleksandar Vučić pričao o fudbalu, pa je i on kako sam kaže ‘upecan'“. Takođe je upitao i zašto javnost ne dobije na uvid snimak tih razgovora.

Stefanović je podsetio da je MUP Republike Srbije saopštio da je radna grupa koju je osnovao ministar Vulin utvrdila da su predsednik Republike i članovi njegove porodice nelagalno prisluškivani.

„Isto to je tvrdio i predsednik koji nije odgovorio na pitanja koja treba da objasne da li je on razgovarao sa ljudima osumnjićenim za najteža krivična dela, pa u skladu sa tim ne može više da bude predsednik, ili su zakon prekršili policajci, tužilaštvo i sud“, naveo je Borko Stefanović u pisanoj izjavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar