„Radoičić me je ponovo tužio zbog izjava o Oliveru Ivanoviću u Utisku nedelje“

Politika 27. jun 202220:41 > 20:42
Podeli:
Foto:N1

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podneo je krivičnu prijavu protiv Rade Trajković iz Evropskog pokreta Srbije, što je ujedno bio i razlog višesatnog zadržavanja srpske političarke na beogradskom aerodromu u petak.

Trajković objašnjava da ju je potpredsednik Srpske liste tužio zbog njenih izjava o ubistvu Olivera Ivanovića, koje su inače već bile predmet sudskog spora koji je okončan tako što je sud odbacio Radoičićevu tužbu.

„Ja sam već imala proces sa Milanom Radoičićem, koji je on izgubio. Sada je neki novi proces, međutim imamo istu kvalifikaciju, i opet isti deo emisije Utisak nedelje u kome sam govorila o Radoičiću i Dimiću, načelniku BIA, koji je odličan prijatelj sa njim. Išla sam na sud i sa jednim i sa drugim i dobila sam procese. Sada ponovo Radoičić pokreće proces za isto delo za isti deo emisije Utiska nedelje“, kaže Trajković.

Ona kaže da je zbog neodazivanja sudu stavljena na poternicu, ali i dodaje da zaista nije dobijala pozive suda.

Upitana kako vidi zadržavanje na aerodrumu, te da li stoji objašnjenje koje je dao MUP da je sve urađeno radi uručenja poziva tužilaštva, ona postavlja pitanja „zašto je onda bilo potrebno da me drže tri i po sata u prostorijama koji su za mene neuslovne iz zdravstvenih razloga?“.

"Mnogo je čudan taj njihov dokument. Ne znam o čemu se radi. Zaista je teško razumljivo toliko maltretiranje zbog Radoičića, čoveka koji je na američkoj listi za sankcije… On je dakle slobodan a meni je ograničena sloboda kretanja", zaključuje Trajković.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

BONUS VIDEO - Nemci preuzimaju Kosovo: Rada Trajković i Dušan Janjić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar