Foto:N1

Uoči izbora na KiM zakazanih za 14. februar, političarka i kandidat GI „za slobodu pravdu i opstanak“ – GI SPO, Rada Trajković, kampanju je započela iz Kosovske Mitrovice – na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović. Kako prenosi Kossev ona je optužila Srpsku listu da vodi „prljavu kampanju“ i da ograničava slobodu drugih političkih opcija ispred srpske zajednice.

Trajković je rekla da među Srbima na Kosovu vlada „mentalni mrak“, te da uspeh njene političke opcije zavisi upravo od razbijanja istog.

„Ova stranka će sarađivati sa svim političkim opcijama koje budu odabrali kosovski Albanci“, poručila je Trajković, ali i najavila mogućnost stvaranja koalicije sa Samoopredeljenjem, Aljbina Kurtija.

Kossev navodi Trajković kampanju započinje u Kosovskoj Mitrovici sa mesta gde ubijen Oliver Ivanović, zbog toga što je „na Severu Kosova to jedino parče slobodne zemlje“.

„Mesto gde možete da dođete da vas ne jure, ne biju, gde možete da govorite slobodno. Ovo je podsećanje na čoveka, lidera koji je već ušao u istoriju, a njegova smrt je obeležila i granice slobodnog Severa Kosova. Nažalost one su male, ali očekujem da će se one širiti, pa i ovim izborima da će slobodarski duh građana Severa, ipak negde pobediti“, poručila je Trajković u izjavi za Kossev.

„Prljava kampanja“

Kampanje dve Građanske inicijative ispred srpske zajednice nisu toliko vidljive u javnosti. Trajković navodi da je „sloboda ograničena od strane pristalica indoktrinacije Srpske liste“.

Precizira da se vodi „prljava kampanja“ koja određuje uslove za vođenje kampanje ostalih stranaka.

„Kampanja se vodi vrlo teško. Građani se plaše za svoju egzistenciju, budućnost, znamo da i poslodavci Srbije, i sva imenovanja sa Kosova, sve daje Radoičić (Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste). Sva struktura koja postoji postavljena je od strane njega“, poručila je.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare