Foto: gov.rs

Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev donirao je agregate i obišao tri najugroženija domaćinstva u opštini Crna Trava - sela Kalna, Krivi Del i Sastav Reka, koja su ostala bez struje nakon poplava koje su zadesile jug Srbije. Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Tončev je, prilikom poseta, odlučio da ustupi jednu ministarsku platu porodici Marinković iz sela Kalna.

Predstavnici Kabineta i ministar Tončev obišli su dve porodice Mladenović i porodicu Marinković, a najmlađi članovi su se obradovali kompjuterima, biciklima, i slatkišima, saopštilo je Ministarstvo za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

„U Crnu Travu sam došao sa predstavnicima mog kabineta kako bismo obišli najugroženije porodice i obezbedili im neophodnu pomoć. Takođe sam popričao sa članovima domaćinstva o vanrednoj situaciji u kojoj su se našli, ali i opštem stanju i uslovima za život. Ovo mi je veoma važno jer želim da ljudi znaju da im je moj kabinet uvek na raspolaganju za pomoć i podršku. Odlučio sam i da ustupim jednu moju ministarsku platu za pomoć porodici Marinković iz sela Kalna, kojih je ukupno sedmoro u domaćinstvu, kako bi nabavili hranu za stoku, a time obezbedili razvoj domaćinstva. Situacija u nerazvijenim opštinama je zaista nezahvalna, ali sa planom Vlade Republike Srbije za razvoj ovakvih opština uveren sam da ćemo brzo imati konkretne rezultate“, izjavio je ministar Tončev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar