Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Poslanica Srpske napredne stranke Aleksandra Tomić ocenila je da je Evropska unija promenila metodologiju u prostupanju kako bi usporila Srbiju i ujednačila stanje u celom regionu.

U raspravi o zaključcima Skupštine posle Izveštaja Evropske komisije o Srbiji, Tomić je rekla da je Srbija „daleko ekonomski otišla ispred regiona“ i da je zato u ovom izveštaju pojačana priča o vladavini prava kako bi se akcenat sklonio sa ekonomskog rasta.

Ona je ponovila da je Srbija bila „suviše brza i to se moralo usporiti“, kako bi se region usaglasio.

Tomić je rekla da će Srbija godinu završiti sa padom od „samo minus jedan odsto“ i navela procentualno koliki je pad zemalja regiona, ali i Italije, Francuske i Španije, te dodala da je to realnost i da je ekonomska situacija u Srbiji najbolja u Evropi.

Srbija je, kako je rekla Tomić, pristala na novi sistem ocenjivanja kako bi „pokazala da može kako hoće“.

U prepodnevnom delu zasedanja poslanici su inače najviše govorili o sudiju apelacionog suda Miodragu Majiću iznoseći niz kritika na njegov račun.

Poslanicima SNS zasmetalo je što Majić piše knjige, što gostuje na televizijama i pitaju se „da li će biti pristrasan ako jednog dana bude sudio naprednjacima“, dok su pojedini ocenili da je vladavina prava u Srbiji loše ocenjena baš zbog takvih sudija.

Poslanici bi o izveštaju EK, ali i o drugim tačkama dnevnog reda trebalo da glasaju pre 14 časova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare