Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ana Brnabić, koja obavlja funkciju premijerke Srbije, tokom svoja dva mandata na tom položaju, od 2017. do sada, nije bila na Kosovu i Metohiji, iako ga smatra delom teritorije Srbije. Sve je zasad ostalo na planovima iz 2017. kada je, gostujući na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, najavila da planira da poseti Kosovo ali nije precizirala kada.

Dok u Vladi i kabinetu Brnabić ćute na upite, odnosno zvanično ne demantuju niti potvđuju ovu informaciju i ne daju razloge zbog kojih Brnabić nije bila u zvaničnoj poseti KiM, to potvrđuje bivši ministar za KiM Goran Bogdanović.

Odgovor novinari nisu dobili ni na pitanje da li je premijerku vlast u Prištini onemogućavala da dođe na Kosovo, odnosno nije joj davala „zeleno svetlo“ za posete.

Podsećanja radi, 2019. su kosovski mediji preneli izjavu kosovskog ministara spoljnih poslova Bedžeta Pacolija koji je poručio predsednici Vlade Srbije da joj neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo, sve dok sprovodi „rasističku i bolesnu ideologiju protiv stanovništva Kosova“, osvrćući se na njenu izjavu da su kosovski Albanci narod koji je izašao iz šume.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

BONUS VIDEO – Kosovo dan posle noći na ivici sukoba

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)