Savo Manojlović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Savo Manojlović iz inicijative Kreni-promeni rekao je da mu je tokom blokada nuđeno da se pred kamerama vidi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da se rukuju. "Prilično sam jasno odbio da se s bilo kim nalazim javno ili tajno", rekao je Manojlović.

Manojlović je rekao da su blokade dovele do toga da je eksploatacija litijuma i bora rešena, ali da deluje da, kako je rekao, predsednik želi da „skuva javno mnjenje“.

„Deluje da njegovo javno mnjenje nije za eskploataciju i on to zna, zato se ne odlučuje da to vrati na agendu. Pokušaće da skuva javno mnjenje pre nego što dođe do povratka. Ukoliko se predsednik odluči za to, imaćete situacije koje sada imate vezane za planinu Staricu. Imaćete neku vrstu gerilske borbe. Vlast mora da shvati da je ona ta koja će biti generator incidenata“, rekao je Manojlović.

Na pitanje zašto ga povezuju sa „tajnim komumikacijama“, Manojlović je rekao da kad god su se komunikacije dešavale, otvoreno bi govorio o njima.

„Nisam rekao da me je Branislav Nedimović zvao, već da me je preko jedne osobe iz okoline Loznice kontaktirao i tražio sastanak. Bilo je preko posrednika više puta poziva na sastanke. Nikada nisam prihvatio da se sa bilo s kim vidim, moj odgovor je i tokom blokada bio da ne želim. Rekao sam da mogu da me kontaktiraju telefonom i mejlom, kada je bila blokada jasno sam rekao da postoje uslovi“, ponovio je.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Pokret Kreni – Promeni predao zahtev RTS za javnu raspravu o Rio Tintu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare