Foto:EPA/SASA STANKOVIĆ

Nekadašnji vođa zabranjene organizacije "Nacionalni Stroj" Goran Davidović Firer na društvenim mrežama poziva na pomoć Rusiji, ali na pitanje zašto ne ide u dobrovoljce, odgovara da je to u Srbiji krivično delo.

Inače, reč je o Goranu Davidoviću, vođi zabranjene organizacije Nacionalni stroj, koji je bio optužen za izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zbog napada na učesnike Antifašističke šetnje „Stop fašizmu“ 2007. godine u Novom Sadu. Proces je trajao 11 godina, a na kraju je Davidović oslobođen optužbi.

Inače je jedan od onih koji u rusko-ukrajinskom sukobu zdušno podržavaju Moskvu i Vladimira Putina.

„Velika Rusija uvek ustaje kada dogori do kraja, dosta kasno, kada je neprijatelj na pragu. Dugo se ovo čekalo. Bratski ruski narod je u smrtnoj opasnosti. Кo je Srbin dužan je da bude na strani Rusije. Slava Rossii! S nami Bog!““, napisao je Davidović na Tviteru.

Ubrzo mu je jedan od korisnika ove društvene mreže postavio pitanje: „Кad ideš u dobrovoljce? Nisu valjda karte preskupe?“

Dobio je zanimljiv odgovor:

„To je u Srbiji krivično delo. Naši su već odgovarali za to“.

„Pa činio si ti mnoga krivična dela, jedno više nikom ništa. Pun gas, kreći!“, rekao mu je Tviteraš, na šta je Davidović odgovorio:

„Nisam počinio ni jedno krivično delo. Zvanično sam neosuđivan…(zakonski rehabilitovan)“.

BONUS VIDEO: Nakon proglasa mobilizacije u Rusiji, političari rusofili u Srbiji nikom ponikoše

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare