Proslavljeni glumac Tihomir Tika Stanić rekao je na predstavljanju tima Vladete Jankovića za beogradske izbore da mu je čast što je deo tima i da smatra da svojim iskustvom može da pomogne Beogradu. Pored toga, glumac je za Nova.rs rekao šta će prvo uraditi kada bude formirana nova vlast.

Jankovićev tim za Beograd ima 19 članova koji će mu, kako je ranije rekao, biti „od neprocenjive pomoći u kampanji, ali predstavlja i kadrovsko jezgro koje bi moglo da u budućoj izvršnoj vlasti doprinese da se Beogradu vrati duša i učini ga onim što treba da bude“.

Na događaju u klubu „Fabrika“ Janković ih je predstavio, a među njima se nalazi i glumac Tihomir Stanić koji će se baviti sektorom kulture.

„Rado sam se odazvao pozivu da budem u timu jer mislim da sa ovim iskustvom od 40 godina mogu da pomognem. Bio sam i predsednik Saveza dramskih umetnika i smatram da razumem probleme umetnika. Podrška stvaralaštvu i produkciji je nešto za šta smatram da je bitno za kulturu i život velegrada poput Beograda“, rekao je Stanić za Nova.rs.

On je istakao da je prošle godine odigrao preko 50 predstava i podvukao da je moguće van institucija stvarati kvalitetne programe.

„Mislim da će grad Beograd podrškom tim vaninstitucionalnim trupama dati preko potrebnu podršku, čime će podstaći i ove institucionalne da njihovi programu budu i kvalitetniji. Čast mi je što sam deo tima i biću miran ukoliko i minimalno doprinesem. Treba proveriti šta je ostvarivo i moguće. Prvo što ću predložiti je da konkurs za stvaraoce u Beogadu bude stalno, odnosno permanentno otvoren, da se četiri ili šest puta odlučuje bez cenzure, te da se tom podrškom promeni slika grada. Ti ljudi treba da budu kreatori kulturne politike, a mi ćemo je sprovoditi“, podvukao je Stanić.

Bonus video: Ovo je lista Vladete Jankovića za Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar