Marinika Tepić Foto:Nova S

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić bila je gošća emisije "Među nama". Sa novinarkom Majom Nikolić, između ostalog govorila je o Petom oktobru, promeni režima, Telekomu, Aseku i drugim temama.

Tepić je na početku rekla da je Petog oktobra, pre 20 godina, bila tokom prepodneva u Novom Sadu, pa nakon toga u Beogradu.

„U prvoj polovini dana sam bila u Novom Sadu, pošto sam u to vreme bila profesionalni novinar, a onda smo se u poslepodnevnim satima priključili protestima u Beogradu“, rekla je Tepić.

Na pitanje da li se desio Peti oktobar, ona je odgovorila da definitivno jeste.

„Peti oktobar je izuzetno važan datum, ali on treba da nam ostane lekcija. Problem je sa ove vremenske distance postao „Šesti oktobar“, odnosno neka od ključnih nadanja koja je tadašnja vlast propustila da izrvši, odnosno da resetuje politički sistem. Plata je tada bila 37 evra, nakon toga smo se vratili u međunarodne institucije. Mlad svet to ne može ni da razume, ali ključno je da je nedostajala lustracija“, nastavila je potpredsednica SSP.

Tepić je dodala da je ušla u politiku 2008. godine, misleći da je „Vojislav Koštunica nešto najgore što nam se desilo“.

„Nikako nisam mogla da se pomirim da se sama ne uključim u politički život. Ta manjinska vlada sa SPS-om je nešto što nisam mogla ni da zamislim, pa sam odlučila da se politički angažujem“, rekla je Tepić.

Kada je reč o aferi vezan za kompaniju Aseko, Tepić je rekla da čeka reakcije i da je dokaze poslala izvršnim direktorima berzi.

„Po mojim informacija i poljska štampa će se oglasiti povodom ovog slučaja, što je veoma važno. Ja nemam problem sa Igorom Brnabićem, nego sa Anom Brnabić, jer ona zloupotrebljavala svoju funkciju“, objasnila je Tepić.

O čemu je još Marinika Tepić govorila pogledajte u videu: