Potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste opozicione grupacije "Ujedinjena Srbija" Marinika Tepić rekla je danas, tokom predstavljanja kandidata za poslanike iz Beograda, da je uverena da će režim pokušati da pokrade izbore, jer im, kako kaže, samo opstanak na vlasti omogućava i ostanak na slobodi.

Ona je rekla da predvodi pobednički tim, koj će porazi SNS na izborima 03. aprila.

„Ovi ljudi znaju kako se voli i kako se vodi država. Ne sa lažima o ukradenim ličnim kartama i opranim biografijama. Ne sa partijom i bratijom koje su upropastile sve čega su se dotakle. Ne sa kumovima i “kumovima”. Naša parlamentarna lista Ujedinjeni za pobedu Srbije, koju mi je čast da predvodim, zna kako ćemo se izboriti za 4 ključna stuba za kojima vapi ova naša zemlja i ljudi: Pravednu Srbija, ekonomski patriotizam, čoveka na prvom mestu, život ispred profita“, navela je ona i dodala da je 5. cilj pobeda na izborima.

„Samo tako ćemo oporaviti i Beograd i Srbiju. Saseći korupciju u koju podaviše sve, od mita za upis deteta u vrtić, do vazduha koji dišemo. I ovde u Beogradu je gotovo svaki problem posledica korupcije – i ovakva spalionica u Vinči, ovakav plan metroa, ovakav PKB, fantomska železnička stanica, Savamala, divlja gradnja, kriminalna nadogradnja, rušenja simbola grada da bi prevarni pobednici pisali svoju nakaradnu istoriju“, istakla je ona.

Beograd nikada nije bio pod ovakvom „opsadom zla“

Tepić je ispričala da je u Beogradu završila osnovnu školu i diplomirala na Filološkom fakultetu, ali da, kako kaže, nikada, ni u tom ratnom dobu, ni u doba inflacije, ni u vreme devedesetig, glavni grad nije bio pod „opsadom“ zla kakvo je sada na vlasti.

„Zato moramo osloboditi i Beograd, ali i Srbiju. Jedno bez drugog ne ide, ne može i ne znači. Novu vlast u Beogradu će opstruisati njhova republička Vlada – ako dozvolimo da je opet bude. Zakon o glavnom gradu promeniće vam njihovi Orlići, Rističevići u Skupštini – ako im dozvolimo da opet imaju većinu. Vezaće Beogradu ruke, a Srbiju unakaziti do nepopravljivosti. Zato je ovaj savez pobednički, samo jedni za druge i svi ujedinjeni pobeđujemo. Koliko smo odlučni na ovom putu, vrlo dobro zna i samozvani despot Aleksandar Vučić, koji neće prezati do poslednje kapi tuđe krvi da brani svoju vlast. Oni znaju da samo opstankom na vlasti ostaju na slobodi. Zato će želeti da pokradu izbore, da zastrašuju ljude preko svojih medija – ne dajmo im to. On zna da nećemo stati dok ne usvojimo i primenimo sve antikoruocijske mere za povratak pravde u Srbiju, dok ne izvršimo reviziju svih tajnih i sumnjivih ugovora i dilova, dok ne raskrinkamo svaku kombinaciju partije i bratije i dok ne vratimo građanima sve što im pripada“, podvukla je ona.

Tepić je rekla da nema mesta pesimizmu, navodeći da na konstataciju da „može i gore“ odgovor mora biti „bori se da bude bolje“.
Podržite ove ljude, ovu pamet, ovo znanje, ove heroje, ovo najbolje što Srbija ima“, zaključila je ona.

BONUS VIDEO: Tepić i Aleksić posle predaje potpisa u RIK-u: Srbija pokazala da može da se ujedini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram