Foto: Stranka slobode i pravde

Danas su u Novom Sadu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednica Marinika Tepić predstavili građanima inicijativu za Zakon o alimentacionom fondu, saopšteno je iz te partije.

Kako navode iz SSP, građani Novog Sada pokazali su veliko prema Alimentacionom fondu kojim bi se, kako kažu, obezbedila sigurnost deci i njihovim samohranim roditeljima.

„To pokazuje visok nivo svesti građana o hitnosti zaustavljanja loše prakse i zatvaranja očiju pred problemima. Umesto propagande jednog čoveka i njegovih populističkih projekata samo za partijski povlašćene, Stranka slobode i pravde brine o svakom čoveku, naročito „običnom čoveku“, nevidljivom, a koga aktuelni režim potpuno zanemaruje“, ističu iz ove partije.

Iz SSP dodaju da je lider te partije, Dragan Đilas, istakao značaj rada ovog državnog fonda koji bi trebao građanima da bude na raspolaganju pre odluke suda, odnosno od momenta kada se pokrene brakorazvodna parnica ili zahtev za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice.

„To je značajno, imajući u vidu da sudski procesi mogu trajati i godinama, a da deca imaju svoje potrebe i pre odluke suda. Još važnije jeste što bi Fond postupao protiv nesavesnih roditelja i nakon odluke suda, ukoliko, uprkos njoj, roditelj izbegava svoju obavezu, a drugi roditelj se teško odlučuje da sudskim putem zatraži pravdu kako ne bi ugrozio često već komplikovane odnose. Sva deca moraju biti sigurna i moraju bezbrižno odrastati, a samohrani roditelji moraju znati da nisu sami i da država o njima mora da brine“, poručio je Đilas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare