Marinika Tepić Foto: Ivan Dinić/Nova

Uticaj na gotovo celokupno pravosuđe istovremeno – i Vrhovni sud i Vrhovnog tužioca – ima tačno samo jedan čovek. Zato smo jedini odmah jasno i glasno rekli da je „Oskar“ Aleksandar Vučić, kaže za Danas Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ako je francuska policija identifikovala bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i agent BIA Marka Parezanovića kao osobe koje su sarađivale sa klanom Darka Šarića, komunicirajući putem Skaja sa kodnim imenima “Edo” i “Markus”, ključno pitanje koje se nameće jeste – ko je u o toj priči “svemogući funkcioner Oskar”, označen kao “jedini čovek koji može da reši njihov problem”.

U dokumentu policije u koji je KRIK imao uvid ne navodi se ko je Oskar, ali javnost u Srbiji nema ni najmanju sumnju, smatrajući da to može da bude samo Aleksandar Vučić.

„On je taj „samo jedan čovek“ koji „može da pomogne“ narko-bosu Darku Šariću da se iz sudskog veća izbaci sudija koji nije hteo da uvaži Šarićevu žalbu, Vrhovni sud ga onda zameni drugim sudijom koji je poželjno postupio“, naglašava Tepić.

Uostalom, dodaje, Darko Šarić se i predao Vučićevoj vlasti rekavši da u nju ima poverenja.

„A od prethodne koja ga je gonila i podigla optužnicu je bio u bekstvu. Zato je i nebitno ko je na čelu sudova i tužilaštava, pa i Vlade i Skupštine, jer su svi oni samo Vučićevi vratari“, poručuje Tepić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar