Foto: N1

Akademik Dušan Teodorović izjavio je za N1 da formiranje Skupštine slobodne Srbije predstavlja "pobunu protiv autokratskog režima Aleksandra Vučića".

„Mi živimo u diktaturi, sad je to već otvorena diktatura. Postoje brojni dokazi da je na poslednjim izborima vršena krađa – ljudi su, pogotovo iz manjinskih grupa, privođeni na glasanje, kupovani su glasovi, postoje lažni birački spiskovi, zapisnici koji su potpisani od strane samo jedne osobe, postoji stotine primera da se broj glasova u džakovima ne slaže sa brojem u zapisnicima…“, navodi Teodorović za N1.

On ocenjuje da je „Srbija uz Belorusija jedina evropska zemlja u kojoj se na bezočan način formira parlament“.

„Parlament će biti u stanju da izvrši bilo kakvu volju jednog čoveka koji vlada Srbijom“, smatra Teodorović.

Ističe da je Skupština slobodne Srbije u fazi formiranja.

„Razgovaramo sa pojedincima koji su istaknuti u svojim profesijama, koji imaju moralni integritet, razgovaramo sa nevladinim organizacijama, grupama građana i sa sindikatima. Radimo i na formiranju pojedinih odbora“, kaže on i dodaje da žele da okupe sve političke snage, kao i političke stranke u nekom trenutku.

Teodorović smatra da Skupština slobodne Srbije treba da ima dva smera delovanja.

„Jedan je zakonodavna oblast – kroz pojedine odbore se daju predlozi novih zakona koji bi suštinski menjali srpsko društvo. Drugi – konkretne akcije suprotstavljanja režimu Aleksandra Vučića kroz različite oblike građanske neposlušnosti“, ističe Teodorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare