Boris Tadic
Boris Tadić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da "Vučić lažima priprema javnost za prebacivanje odgovornosti na bivšu vlast".

„Nakon što su građani bombardovani još jednim ‘istorijskim obraćanjem’ Vučića, kao bivši predsednik Srbije imam obavezu da ukažem javnosti na notorne laži koje je izneo. Pored niza neistina, kojima manipuliše ekonomskim podacima kako bi građanima održavao lažnu sliku zlatnog doba Srbije, Vučić je u jučerašnjem obraćanju ponovo izneo notorne laži u vezi sa kosovskim pitanjem“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi, prenosi SDS.

Navodi da „u pokušaju da zamagli da je sada jasno zašto je propustio u govoru na Generalnoj skupštini UN da iznese da je članstvo Kosova u UN za Srbiju neprihvatljivo, Vučić je nastavio lažima o kosovskoj politici iz vremena mojih mandata da prebacuje odgovornost za sopstvene propuste“. Dodao je da je i tada rekao da je taj propust bio „u funkciji ostavljanja otvorenih vrata za ono što je usledilo samo par nedelja nakon njegovog govora“.

„Više puta sam isticao i nastaviću to da činim – u vreme naše vlasti nisu prebačeni pregovori iz UN u Brisel, već da su pokrenuti samo tehnički pregovori. Ti pregovori su otvoreni, jer je bilo apsolutno neodrživo da se takvi pregovori o funkcionisanju svakodnevnog života svih građana na Kosovu vode u UN. Istina je da je ova vlast te naše tehničke pregovore podigla na nivo statusnih i pregovarače sa nivoa šefa kabineta ministra spoljnih poslova na nivo šefova država. U trenutku kada ova vlast očigledno priprema javnost za nove ustupke u pravcu neke vrste
priznavanja nezavisnosti Kosova, naši građani moraju biti obavešteni o ovim nespornim činjenicama“, kaže Tadić.

Bivši predsednik Srbije je takođe poručio da, „iako deceniju živimo u medijskom mraku, moramo nastaviti da tražimo načine da istina dođe do javnosti i da građani razumeju da Vučić dok se hvali povlačenjem priznanja nezavisnosti Kosova, a napada pitanje koje smo postavili Međunarodnom sudu pravde, čini ogromnu štetu nacionalnim interesima Srbije“.

BONUS VIDEO: Vučić: Obavestiću građane o svim političkim događajima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare