Boris Tadić
Boris Tadić; Foto: Vesna Lalić

Predsednik SDS Boris Tadić ocenio je politiku borbe predsednika države Aleksandra Vučića protiv pandemije korona virusa "kao potpuno neodgovornu", navodeći i da "morbidno" ovu priliku koristi za dnevno političku propagandu.

„Laže i demantuje sebe svakodnevno. Govorio je da niko nije rekao da je virus korona smešan, iako se par dana pre toga kliberio dok jedan doktor govori kako je virus smešan i da treba da pošaljemo žene u Milano u šoping, a sada nas ‘moli kao Boga’ da ne idemo u Italiju i upozorava da je ključni udar u Srbiju došao iz Milana“, rekao je nekadašnji predsednik Srbije za novi broj nedeljnika NIN.

Tadić je naveo da je Vučića „sada uhvatila panika, jer se prvo upleo u sopstvena lupetanja, poput onog o rakiji kao leku protiv korone, a potom i u sopstvene laži u kojima tvrdi da ništa od toga niko nije rekao“.

„Pored toga on morbidno čak i ovu priliku koristi za dnevno političku propagandu poredeći u svrhu napada na političke protivnike neuporedive parametre iz pandemije svinjskog gripa 2009. godine sa sadašnjom. Baš kao što je poredio ekonomske parametre iz idealnih okolnosti njegove vlasti sa našim rezultatima iz okolnosti najveće svetske ekonomske krize. Da apsurd bude još veći, neki od tih rezultata, poput stranih direktnih investicija, u to su vreme bili čak i bolji“, rekao je Tadić.

„Upitna volja rukovodstva DS o ujedinjenju“

On je naveo i da je „zagovornik obnavljanja velike Demokratske stranke, jer samo ta i takva stranka može da smeni Srpsku naprednu stranku“.

Prema njegovim rečima Socijaldemokratska stranka „ostaje privržena ideji ujedinjenja, ali je upitna volja rukovodstva Demokratske stranke i Zajedno za Srbiju“.

„Mogu sa svima njima i da nastavim razgovore ako stvarno prihvate osnovna načela oko kojih smo se usaglasili na početku ujedinjenja. O tome sam spreman da razgovaram sa svima koji su nekada pripadali Demokratskoj stranci, pa tako i sa Đilasom“, rekao je Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram